Zaštita podataka

Vaša privatnost nam je važna. Trebali biste se osjećati sigurno s nama. Stoga mi i naš službenik za zaštitu podataka osiguravamo usklađenost s propisima o zaštiti podataka, posebno s Europskom općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i Saveznim zakonom o zaštiti podataka (BDSG). U nastavku vas želimo obavijestiti o tome u koje se svrhe obrađuju vaši podaci i kako možete ostvariti svoja prava. Izjavu o zaštiti podataka možete pozvati u bilo kojem trenutku putem kartice “Zaštita podataka” na dnu svake stranice.

Ime i kontakt podaci odgovorne osobe

B! Dizajn je ponuda BAUHAUS-a. Podršku kupcima pružaju tvrtke BAUHAUS ( https://www.bauhaus.info/gesellschaft ) na temelju ugovora o zajedničkoj odgovornosti tj. s.d. čl.26 st. 1 rečenica 1 GDPR. Središnja točka kontakta za upite kupaca ili ispitanika o zaštiti podataka je

BAUHAUS AG
Podružnica u Mannheimu
Gutenbergstrasse 21
68167 Mannheim
Njemačka
Telefon: 0800 3905 000
E-pošta: datenschutz@bauhaus.info .

BAUHAUS AG preuzima ispunjavanje prava nositelja podataka u skladu s GDPR (vidi dolje: prava ispitanika).
Tvrtke BAUHAUS prosljeđuju sve upite kupaca i trećih osoba u vezi sa zaštitom podataka BAUHAUS AG. Izravni upiti službeniku za zaštitu podataka ostaju nepromijenjeni. Bitni sadržaj sporazuma zajedničkih voditelja i. s.d. čl.26 st. 1 S. 1 GDPR možete pronaći na: www.bauhaus.info/gemeinsam_behinderte .

Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka

Ako vi, kao nositelj podataka, imate pitanja o tome kako se s vašim podacima postupa u skladu sa zakonom o zaštiti podataka, imate dva načina postavljanja pitanja ili podnošenja zahtjeva:

  • Za općenite upite o zaštiti podataka i ostvarivanju prava nositelja podataka, kao što su B. zahtjev za informacijama, obratite se BAUHAUS zaštiti podataka na: datenschutz@bauhaus.info, navodeći svoj zahtjev i svoju kontakt adresu; i
  • Za posebne upite slobodno se u bilo kojem trenutku možete izravno obratiti imenovanom službeniku za zaštitu podataka na: datenschutzbeauftragter@bauhaus.info.

Svrha i pravni temelj obrade podataka

log datoteke poslužitelja

Kada posjetite web stranicu www.bdesign-vinyl.de, web poslužitelj to automatski bilježi u takozvane datoteke poslužitelja. Ovi podaci uključuju korišteni preglednik, operativni sustav i vrijeme pristupa. Ovi se podaci koriste samo u svrhu statističke procjene i sigurnosnih razloga (npr. za razjašnjenje djela zlouporabe ili prijevare) i za rad web stranice. Pravna osnova za obradu podataka je čl.6.st. 1 str. 1 lit. f) GDPR. Naš legitimni interes je rad, prezentacija i poboljšanje stabilnosti i funkcionalnosti naše web stranice.

Vaše dostavljanje gore navedenih osobnih podataka nije ni zakonski ni ugovorno potrebno. Međutim, bez obrade log datoteka poslužitelja ne može se jamčiti usluga i funkcionalnost naše web stranice. Osim toga, pojedinačne usluge možda neće biti dostupne ili mogu biti ograničene.

Korištenje kolačića

Kada koristite našu web stranicu, kolačići se spremaju na vaše računalo. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem tvrdom disku, dodijeljene pregledniku koji koristite i kroz koje određene informacije teku do mjesta koje postavlja kolačić.

Kolačići ne mogu pokretati programe niti prenositi viruse na vaše računalo. Oni služe kako bi internetsku ponudu učinili korisnijom i općenito učinkovitijom. Kolačići se koriste na ovoj web stranici, na primjer, kako bi mogli procijeniti ponašanje posjetitelja na web stranici. Postavke preglednika možete konfigurirati prema svojim željama i npr. B. odbiti prihvaćanje kolačića trećih strana ili svih kolačića. Željeli bismo istaknuti da tada možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.

Google Analytics

Koristimo Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (“Google”). Google koristi kolačiće. Podaci koje generira kolačić o korištenju online ponude od strane korisnika obično se prenose na Google poslužitelj u SAD-u i tamo se pohranjuju.

Google je certificiran prema Privacy Shieldu i stoga nudi jamstvo usklađenosti s europskim zakonom o zaštiti podataka ( https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active ).

Google će koristiti ove informacije u naše ime za procjenu korištenja naše online ponude od strane posjetitelja, za sastavljanje izvješća o aktivnostima unutar ove online ponude i za pružanje drugih usluga vezanih uz korištenje ove online ponude i korištenja interneta. Iz obrađenih podataka mogu se izraditi pseudonimni korisnički profili. Obrada podataka odvija se na temelju vaše privole u skladu s čl.6.st. 1 str. 1 lit. a) GDPR. Svoj pristanak na ovo možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost. U nastavku se nalazi opis opcija otkazivanja koje su vam dostupne.

Koristimo samo Google Analytics s aktiviranom IP anonimizacijom. To znači da IP adresu korisnika skraćuje Google unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Ugovora o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana Google poslužitelju u SAD-u i tamo skraćena.

IP adresa koju prenosi korisnički preglednik ne spaja se s drugim Google podacima. Korisnici mogu spriječiti pohranjivanje kolačića odgovarajućim podešavanjem softvera preglednika; Osim toga, korisnici mogu spriječiti prikupljanje podataka koje generira kolačić i koji se odnose na njihovu upotrebu online ponude od strane Googlea i obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik dostupnog na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de .

Više informacija o korištenju podataka od strane Googlea, postavkama i mogućnostima prigovora možete pronaći u Googleovoj izjavi o zaštiti podataka ( https://policies.google.com/technologies/ads ) i u postavkama za Googleov prikaz oglasa ( https:/ / adssettings.google.com/authenticated ).

Kao alternativu dodatku pregledniku ili unutar preglednika na mobilnim uređajima, kliknite ovu poveznicu kako biste spriječili buduće otkrivanje Google Analyticsa na ovoj web stranici:

[borlabs-cookie id=”google-analytics” type=”btn-switch-consent” /]

Isključivanje analitike

Kolačić za isključivanje pohranjen je na vašem uređaju. Ako izbrišete svoje kolačiće, morate ponovo kliknuti ovu poveznicu.
Davanje gore navedenih osobnih podataka nije propisano niti zakonom niti ugovorom. Bez ovih podataka, međutim, nije moguća analiza, optimizacija i ekonomičan rad naše online ponude.

Suglasnost za kolačiće s Borlabsovim kolačićima

Naša web stranica koristi tehnologiju pristanka na kolačiće Borlabs Cookie za dobivanje vašeg pristanka na pohranjivanje određenih kolačića u vašem pregledniku i dokumentiranje toga u skladu s propisima o zaštiti podataka. Dobavljač ove tehnologije je Borlabs – Benjamin A. Bornschein, Georg-Wilhelm-Str. 17, 21107 Hamburg (u daljnjem tekstu Borlabs).
Kada uđete na našu web stranicu, Borlabs kolačić se pohranjuje u vaš preglednik, koji pohranjuje privolu koju ste dali ili povlačenje te privole. Ovi se podaci ne prosljeđuju pružatelju Borlabsovih kolačića.
Prikupljeni podaci pohranjuju se sve dok ne zatražite da ih izbrišemo ili sami izbrišete Borlabs kolačić ili više ne vrijedi svrha pohranjivanja podataka. Obvezna zakonska razdoblja čuvanja ostaju nepromijenjena. Pojedinosti o obradi podataka pomoću Borlabs Cookie mogu se pronaći na https://de.borlabs.io/kb/which-data-stores-borlabs-cookie/
Borlabsova tehnologija suglasnosti za kolačiće koristi se za dobivanje zakonski potrebne suglasnosti za korištenje kolačića. Pravna osnova za to je čl.6.st. 1 str. 1 lit. c GDPR.
[borlabs-cookie type=”btn-cookie-preference” title=”Promijenite postavke kolačića” /]

YouTube

Naša stranica koristi pružatelja usluga YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, SAD, kojeg zastupa Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD za integraciju video zapisa. Obično, kada pozovete stranicu s ugrađenim videozapisima, vaša se IP adresa šalje YouTubeu, a kolačići se instaliraju na vaše računalo.

Međutim, integrirali smo naše YouTube videozapise s proširenim načinom zaštite podataka (u ovom slučaju YouTube i dalje kontaktira Googleovu uslugu DoubleClick, ali prema Googleovoj izjavi o zaštiti podataka osobni podaci se ne procjenjuju). Kao rezultat toga, YouTube više ne pohranjuje nikakve podatke o posjetiteljima osim ako pogledaju video. Ako kliknete na video, vaša IP adresa će biti poslana na YouTube i YouTube će znati da ste pogledali video. Ako ste prijavljeni na YouTube, ove informacije također će biti dodijeljene vašem korisničkom računu (to možete spriječiti tako da se odjavite s YouTubea prije gledanja videa).

Dodatne informacije o svrsi i opsegu prikupljanja podataka i njihovoj obradi od strane YouTubea možete pronaći u njihovoj izjavi o zaštiti podataka. Tamo ćete također pronaći dodatne informacije o svojim pravima i opcijama postavki za zaštitu vaše privatnosti: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy . Google također obrađuje vaše osobne podatke u SAD-u i podvrgnut je EU-US Privacy Shieldu, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework .”

Primatelji osobnih podataka

Vaši osobni podaci bit će otkriveni sljedećim tvrtkama unutar EU u okviru zakonskih ovlasti:
Druge tvrtke BAUHAUS ( https://www.bauhaus.info/gesellschaft ) i njihovi procesori, ako je potrebno, za daljnje savjete, sklapanje željenih ugovora ili pružanje drugih usluga i procesora BAUHAUS AG za IT usluge i za administraciju pozadina web stranice.

Trajanje pohrane podataka

Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko to zahtijeva odgovarajuća svrha:

  • Dnevnici poslužitelja: 30 dana
  • Google Analytics kolačić: 2. godina

prava nositelja podataka

Vaša prava kao nositelja podataka sveobuhvatno jamče tvrtke BAUHAUS.

opoziv pristanka

Ako ste prilikom korištenja ove web stranice dali privolu za obradu osobnih podataka, tu privolu možete opozvati sukladno čl.7.st. 3 GDPR opozvan u bilo kojem trenutku. Opoziv se može poslati e-poštom na datenschutz@bauhaus.info ili pisanim putem na gore navedenu adresu. Učinci opoziva ograničeni su na činjenicu da se predmetni osobni podaci više neće obrađivati u budućnosti. Takav opoziv stoga utječe na dopuštenost obrade vaših osobnih podataka nakon što ste nam ih dali. Imajte na umu da u tom slučaju možda više neće biti moguće obraditi dotične podatke u budućnosti.

Pravo na prigovor na obradu prema čl.6 st. 1 str. 1 lit. f) GDPR

Prema čl.21.st. 1. rečenica 1. GDPR-a, imate pravo prigovora na obradu vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije na temelju članka 6. st. 1 str. 1 lit. f) GDPR.

Ako uložite prigovor, više nećemo obrađivati vaše osobne podatke osim ako ne možemo dokazati uvjerljive legitimne razloge za obradu koji prevladavaju nad vašim interesima, pravima i slobodama ili obrada služi za utvrđivanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Ostala prava

Imate sljedeća dodatna prava u vezi s vašim obrađenim osobnim podacima ako odgovorna osoba ispunjava odgovarajuće posebne zahtjeve:

  • Pravo na pristup subjekta podataka, članak 15. GDPR-a;
  • Pravo na ispravak, članak 16. GDPR-a;
  • Pravo na brisanje, članak 17. GDPR-a;
  • Pravo na ograničenje obrade, članak 18. GDPR-a; i
  • Pravo na prenosivost podataka prema članku 20. GDPR-a.
  • Također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka krši GDPR.
ažurirati i promijeniti

Izjava o zaštiti podataka mora se s vremena na vrijeme prilagoditi stvarnim okolnostima i pravnoj situaciji. Molimo provjerite izjavu o zaštiti podataka u svakom slučaju prije korištenja naše ponude kako biste bili u tijeku s mogućim promjenama ili ažuriranjima.

Status: 15.08.2019

© 2022 - b!design - Kvalitetna marka iz